info@adtectum.hu       +36 30 256 3762

Előnyök

Stabilitás

A CEMWOOD töltőanyagok rendkívül stabilak, szétterítés után azonnal terhelhetők. Úgy viselkednek, mint a kötött töltőanyagok, megakadályozzák a későbbi süllyedéseket. Használatuk száraz, gyors és egyszerű. Víz, kötőanyag, és tömörítés nélkül alkalmazhatók.

CO2 egyensúly

A termékek, mint  megújuló nyersanyagok, megkötik a CO2-t. A környezetvédelmi terméknyilatkozat (EPD) bizonyítja, hogy egy köbméter CEMWOOD aljzatkiegyenlítő anyag 95 kilogramm CO2-ot köt meg. A töltőanyagok javítják az épületek CO2 egyensúlyát, és csökkentik az építőanyagok adalékanyagainak CO2 terhelését.

Nagy töltési magasság

A CW 2000 erős mineralizációja 200 mm töltési magasságot is lehetővé tesz. Ez a száraz kiegyenlítő anyag tökéletes nagy talaj egyenetlenségekhez, fa gerendákhoz, boltívekhez és sok máshoz. A talajban futó ellátóvezetékek és csövek egyszerűen és gyorsan beágyazhatók.

Hangszigetelés

A CEMWOOD aljzatkiegyenlítő töltőanyagai által kialakított rendszerek olyan padlók létrehozását eredményezik, amelyek megbízhatóan csökkentik a zajt. Használatuk során egy fából készült mennyezet esetében 27 dB-es zajszint csökkenés mérhető.

Tűzvédelem

Faforgács, vagy más megújuló nyersanyag használatakor tűzvédelmi intézkedéseket kell tenni. A faforgács az alkalmazott mineralizált burokkal megfelel a tűzvédelmi követelményeknek. A DIN EN 13501 szerinti besorolása: Bfl-s1 (nehezen éghető), vagyis nincs kritikus kiegészítő tűzvédelmi terhelés a kialakított szerkezetben.

Környezetkímélés

A gyártás során tudatosan nem használnak kémiai adalékanyagokat. A töltőanyagoknak nincs káros anyag párolgása (VOC teszteléssel ellenőrzött), épületbiológiailag ártalmatlanok, kellemes és egészséges életteret biztosítanak. A faforgács újra felhasználható és újrahasznosítható.

Made in Germany

Kizárólag helyi, fenntartható erdőgazdálkodásból származó fát használnak alapanyagként és tudatosan nem használnak kémiai adalékanyagokat. A töltőanyagoknak nincs káros anyag kipárolgása, kellemes és egészséges életteret biztosítanak.

Hosszú élettartam

A néhány mikron vastag ásványi burkolat hatékonyan védi a famagokat a kártevők, a rothadás, a penész és a gomba ellen. A szabadalmaztatott eljárás során ásványi anyagot vezetnek a famagba. A mineralizáció csökkenti a víz felszívódását, elkerülve a fa jellegzetes duzzadását és zsugorodását.


Copyright © 2019