info@adtectum.hu       +36 30 256 3762

Levita


Vályoganyagú felületképzés

A Levita vályog építőanyagai, a vályogvakolatok, vályogglettek, és vályogfestékek kizárólag természetes – ideális épületbiológiai tulajdonságú – alapanyagokból készülnek. Nem tartalmaznak sem vegyi adalékokat, sem ehhez hasonló, egyéb adalékanyagokat. A természetes nyersanyagválasztás lehetővé teszi a keletkező maradékanyagok egyszerű kezelését, sőt a vályog újrafelhasználását is. 

A Levita vályogvakolat CO2 semleges

Hivatalosan is megerősítést nyert: a Levita UP2 vályogvakolat a gyártás során CO2 semleges, sőt valamennyi CO2-t még meg is köt. Ennek megvalósítását az innovatív szárítási eljárás és az ehhez használt napelemes (fotovoltaikus) rendszer teszi lehetővé. Levita vályogvakolat használatával Ön is hozzájárul a CO2 kibocsátás csökkentéséhez és építkezésének az éghajlatra gyakorolt ​​káros hatásának csökkentéséhez.

Rádióadás – “A vályog a természet cementje” címmel

A Bajor Rádió (BR) nagyon érdekes rádióadást készített “Az agyaggal való építés” címmel. A beszélgetés íve az állatvilág agyagépítményeitől, a történelmi épületeken keresztül a modern épületek felé haladt. A BR a Levita vályog építőanyagok keletkezéséről interjút készített Johann Eggingerrel is. Az adás német nyelven meghallható az alábbi médiakönyvtárban: https://www.br.de/mediathek/podcast/radiowissen/lehm-der-zement-der-natur/1589691

Vályogvakolatok

A vályog életterünkbe való beillesztésének leggyakoribb módja a vályogvakolat használata. Falra és mennyezetre felhordva

optimálisan befolyásolhatja a lakótér klímáját

mivel közvetlenül érintkezik a helyiség levegőjével. Ugyanakkor a vályog, mint anyag vizuálisan is vonzó. A

lakás minden helyiségében használható

még a fürdőszoba azon területein is, ahol nem éri víz. Itt nyilvánvalóvá válik gyors páraelnyelő képessége, hiszen kellően nagy vályogfelület esetén a tükör zuhanyzás után nem párásodik be. A Levita vályogvakolat

kizárólag agyagból, homokból és természetes növényi szálakból, rostokból áll

terméktől függően különböző homok- és rosttípus kerül felhasználásra. Minden nyersanyagot rendszeresen és szigorúan ellenőriznek, így garantálva a Levita termékeinek minden egyéb kötőanyagtól mentes tisztaságát. 

A Levita vályogvakolatok sokféle felületre, mint például téglára, betonra, homokkőre, fa aljzatokra, vályogtéglára, valamint száraz gipszkarton-, vagy vályoglemezekre egyaránt felhordhatók. Kézzel, vagy vakológéppel egyaránt dolgozhatunk. A megrendelések szabályszerűen, kétrétegű vakolattal kerülnek megvalósítás. Először egy kb. 1,5 cm vastag, UP2-ből készült alapozó réteg kerül felhordásra, majd száradás után egy kb. 4 mm vastag, felső réteget (OP1) alkalmazunk. Ezután a felületet természetes, nyílt pórusú festékkel, Levita vályogfestékkel festjük le. Alternatív megoldásként a finom vakolat és a festék helyett színes vályog nemesvakolat használható. Ideális a falazati csövek vályogvakolatba való integrálása is.  

Szerkezetek

 
Bővebben

Vályogfestékek

Színes felületek vályogfestékkel és nemes vakolattal

A vályog nemcsak kellemes beltéri klímát hoz létre, hanem vályogfestékek használatával a felületek csodálatosan színezhetőek is. Vályogfestékek, vályog simítóvakolatok és vályog nemesvakolatok által tetszetős és harmonikus színárnyalatok érhetők el. A színes agyagok azonban nemcsak színező funkciót látnak el, hanem kötőanyagként is működnek. A vályogtermékek előállítása kizárólag természetes nyersanyagokból történik, nem tartalmaznak oldószereket, diszperziókat, sem pedig tartósítószereket. 

Levita® színárnyalatok

hófehér
pezsgő
aranyokker
tégla
rubin
orgona
hárs
galambszürke
pala

A színes vályogtermékek, a vályog nemesvakolatok és vályogfestékek a fenti 9 alapszínben kaphatók. A termékek színe nem pigmentek, vagy színezékek által keletkezik, hanem kizárólag az agyag természetes színe és hozzá kevert homok által jön létre. A vályog simítóvakolat hófehér és pezsgő színekben kapható. A színek egymással tetszőlegesen keverhetők, és igény esetén természetes föld- és ásványi pigmentekkel színezhetők.

Bővebben

Kérdése van? Lépjen velünk kapcsolatba!

További termékek

Vályogtégla, vályog habarcs, töltőanyagok, nád, egyéb kiegészítők

A vályog a már említett technológiákon túl egyéb módon is használható élettereinkben. Közbülső falak, homlokfalak és falazatok is készülhetnek vályog téglából, vályog habarcs felhasználásával, de vályog téglát használhatunk álmennyezeti burkolatként is. Hangszigetelése és tárolótömege kiváló. Mindezek mellett a vályog tökéletes töltőanyag is, használhatjuk üregek feltöltéséhez, aljzatkiegyenlítéshez egyaránt.

Igény esetén nyersanyagot  is szállítunk. Így a tökéletes alapanyagból (száraz, finomra őrölt vályog = “multi-vályog”) készülhetnek saját keverékek is, de van kész keverékünk is saját készítésű döngölt vályogfalak előállításához is.

Elérhetők továbbá a vályogtermékekhez nélkülözhetetlen egyéb kiegészítők, mint például juta és üvegszálas vakolóanyagok, vakolatfogó nád- és farost táblák, valamint belső hőszigetelő panelek nádból, vagy lágy farostból.

Bővebben

Letöltések


Copyright © 2019