info@adtectum.hu       +36 30 256 3762

Steico


Tartószerkezetek és szigetelőanyagok megújuló nyersanyagból

Ökologikus építőanyagok

A fa, mint építőanyag köztudottan tartós, alkalmazása hozzájárul az egészséges lakóklímához. A STEICO több évtizedes tapasztalattal a legjobbat hozza ki a fából.  A kialakított építési rendszerek megőrzik a fa, mint természetes építőanyag előnyeit és a kimagasló technikai tulajdonságokat. A termékek különösen gazdaságosak és környezetkímélők, hiszen már a gyártásnál során kiemelt figyelmet fordítanak az erőforrásokkal történő takarékosságra. A fa alapanyagok saját, felelős, a gyártóhelyek közelében található erdőgazdálkodásból származnak. Legyen szó

tartószerkezeti elemekről,
hőszigetelésről,
időjárásálló tetőszigetelésről, vagy
merevítő hatású farost hőszigetelésekről

a STEICO minden alkalmazási területre kínál megoldást.

 

Innovatív tartószerkezet

A karcsú STEICO I-tartók könnyű tartószerkezeti elemek, melyekkel fokozottan energiahatékony épületek valósíthatók meg. A STEICO LVL (Laminated Veneer Lumber) többrétegű fa furnér rétegelt lemezek különösen nagy teherbításúak. A természet ihlette STEICO I-tartók és LVL teherviselő rétegelt lemezek kiemelkedő tulajdonságai: magasfokú terhelhetőség, stabilitás és energiahatékonyság. Használatuk által karcsúbb szerkezetek alakíthatók ki a faépítészetben.

 

Építsen természetesen, éljen egészségesen

A STEICO építési rendszer használata esetén úgy érezheti magát, mintha a természetből magával vitt volna egy darabot az otthonába. Legyen szó tetőről, mennyezetről, falról, vagy padlóról, a STEICO-ra számíthat. A 30 éves fennállás óta Európa szerte már több, mint 100.000 épületben találhatóak meg a STEICO termékek. Az alapanyagul szolgáló fa, FSC® (Forest Stewardship Council) minősített, felelős erdőgazdálkodással vezetett saját erdőkből származik. A STEICO tagja a IBU-nak (Istitut für Bauen und Umwelt e.V.) és a Rosenheimi Épületbiológiai Intézettől megkapta az IBR címet is. Az építési rendszer passzívház minősített.

 

Több, mint szigetelés – generációkon át tartó védelem

A lágyfarosttal hőszigetelt épületek, magasan kitűnnek az energiahatékonyság területén. A klímaváltozás következtében nálunk is egyre melegebbek a nyarak, így épületeink hűtéséhez egyre több energiát használunk fel. Ennek tükrében ésszerű a hőszigetelések hatékonyságát úgy megítélni, hogyan mennyire védi meg épületeinket télen a kihűléstől, valamint a nyári hőségben a túlmelegedésétől. A STEICO hőszigetelések alacsony hővezetési tényező mellett nagyon magas hőtároló tömeggel is rendelkeznek.
A STEICO nyílt diffúziójú építőanyagok nagyban hozzájárulnak az épület jól működő páraháztartásához, ezzel is védve a szerkezetet a vizesedési károktól. Ezen túlmenően a forgalmas városi környezetben jelentősen csökkentik a zajterhelést, így biztosítva a bentlakók nyugalmát. A STEICO hőszigetelések extrém tartósak és hosszú időn át tartják hőszigetelő képességüket.

Kérdése van? Lépjen velünk kapcsolatba!
 

Termékek

Természetes hőszigetelő és tartószerkezeti elemek – falba, födémbe, tető- és padlószerkezetekhez

Életünk több, mint 80%-át zárt terekben töltjük. Gondolkodott már azon, hogy épített környezete vajon az Ön egészségét szolgálja, vagy éppen saját otthona lehet betegségének okozója? A STEICO célja és küldetése, hogy olyan építőanyagokat adjon a felhasználók kezébe, melyek az emberi szükségleteket összhangba hozzák a természettel. Ezért a termékek

megújuló alapanyagokból készülnek, és mentesek az egészségünkre káros adalékoktól.

A természetes építőanyagok csökkentik az épületek energiafelhasználását és alkalmazásukkal érezhetően egészségesebb élettér alakítható ki, mely különösen az allergiás megbetegedésben szenvedőknek jelent nagy megkönnyebbülést.

Kérdése van? Lépjen velünk kapcsolatba!

Copyright © 2019