info@adtectum.hu       +36 30 256 3762

Cemwood


Mineralizált faforgács - a száraz töltőanyag

Száraz töltőanyag mineralizált faforgácsból

A magdeburgi székhellyel rendelkező Cemwood GmbH ásványi bevonatú faforgácsot gyárt, mely száraz szintező anyagként és üregtöltő anyagként használható. A szabadalmaztatott gyártási folyamatban a meghatározott faaprítékot kémiai adalékanyagok használata nélkül, több technológiai lépésen keresztül mineralizálják. Ezen innovatív, hibrid építőanyag előállítását környezetbarát és erőforrás-takarékos termelési technológia jellemzi. 

Professzionális és ökológiai megoldás

A Cemwoodnál mindig innovatív és gazdaságos megoldásokat keresünk a professzionális padlórendszerek megvalósítására. E cél elérése és termékeink kiváló tulajdonságainak növelése érdekében magas színvonalú partner termékeket fejlesztünk ki, amelyek megfelelnek a legmagasabb színvonalú új padlórendszer megoldásoknak.

Kompromisszum mentesen ökológiai, műszakilag verhetetlen

Akik ökológiai építőanyagokat választanak, gyakran kompromisszumot kell kötniük a funkcionalitás, a hatékonyság, vagy a jelentősen magasabb költségek terhére. A mineralizált faforgáccsal új léptéket teremtettünk. A fa pozitív tulajdonságainak megőrzése mellett, mint például az alacsony súly, a mineralizálás által tovább javíthatóak a faanyag mechanikai, élettartambeli, tűzállóságbeli és ásványi anyag ellenállási tulajdonságai. 

A lába elé helyezzük a természetet

Termékeink megújuló nyersanyagként megkötik a CO2-ot. Környezetvédelmi terméknyilatkozatunk (EPD) ist mutatja, hogy több CO2-ot kötünk meg, mint amennyit előállítunk. A feldolgozáshoz kizárólag közép-európai erdőkből származó, fenntartható erdőgazdálkodású fát használunk. A gyártás során tudatosan nem használunk kémiai adalékokat. Töltőanyagainknak nincs kipárolgása, emellett kellemes és egészséges beltéri klímát biztosítanak.

Technológia

Technológia

Faforgácstól a végtermékig

Hogyan válik a faforgács erőteljes, ökológiailag hibrid építőanyaggá?

A szabadalmaztatott CEMWOOD gyártási folyamat során a faforgácsot kémiai adalékanyagok használata nélkül mineralizálják. A faforgácsok mineralizációját kiváló minőségű hidraulikus kötőanyag teszi lehetővé. Ennek eredményeként a forgácsfelületen kívül a faszerkezet nyitott pórusait keményítő és tartósító kalcium-szilikát-hidrát réteggel borítják. A mineralizált faforgács többlépcsős előállítási folyamatának végére előáll a 100%-ban megújuló energiájú CEMWOOD termék. 

A termékek előállítása során kizárólag természetes nyersanyagok kerülnek felhasználásra. Az AgBB rendszer szerinti vizsgálatok bizonyítják, hogy a CEMWOOD töltőanyagoknak nincs szerves vegyület (VOC) kibocsátása, ezért nem befolyásolják az épület későbbi használhatóságát. 

Az alapanyagok, nyersanyagok beszállítóival a CEMWOOD hosszútávú partnerkapcsolatokra törekszik. A mineralizált faforgács előállítási folyamatát környezetbarát és erőforrás megtakarító termelési technológia jellemzi. A termeléshez kizárólag közép-európai erdőkből származó friss fát használnak.

Alapelvünk: a fa építőanyag optimális kihasználása

A pozitív faanyagok, például az alacsony súly megőrzése révén javítjuk a faanyag tulajdonságait a mechanika, a hosszú élettartam, a tűzállóság és az ellenállás szempontjából a mineralizáció révén. A Bfl-s1 (lángálló) CEMWOOD szintező párna jelentősen javítja a tűzvédelmi tulajdonságait.

Stabil és biztonságos, mint egy kötött ömlesztett

Az ömlesztett termékeink meggyőződnek a rendkívül magas pozícióstabilitásukról és a kiváló terhelhetőségről, egyidejű településbiztonsággal. A szabványos kombinációban a terheléselosztó hő- és ütéshangszigetelő rétegeknél a száraz CEMWOOD-kiegyenlítő aggregátumok semmiképpen sem rosszabbak az alapítványok ragasztott kialakításához. A pozícióstabilitás – a meghatározott vágási tulajdonságok miatt – azonnali terhelhetőséget és így a kiegyenlítő réteg felhasználhatóságát is okozza.

Tartós és méretileg stabil

Az ásványosítás elnyomja a vízfelvételt – elkerülve a fára jellemző duzzanatot és zsugorodást. A CEMWOOD tömések szintén ellenállnak a penésznek, gombáknak, rágcsálóknak, rovarfertőzéseknek és rothadásnak.

Felelősség és környezetvédelem

A megújuló nyersanyag-fa alapuló ömlesztett termékeink a felhasználási fázisban a CO2 -ot tartalmazzák . Környezetvédelmi terméknyilatkozatunk (EPD) bizonyítja, hogy a CEMWOOD szintező anyag egy köbméterében 95 kilogramm CO2 van. Ez körülbelül 50 000 liter CO2 gázmennyiségnek felel meg. Aktív hozzájárulás a környezetvédelemhez és az éghajlat védelméhez.

Bővebben >

Alkalmazási lehetőségek

Alkalmazási lehetőségek

Akár szintezésről, vagy üregek kitöltéséről van szó, régi vagy új épületekben, sportpadlókban vagy tereprendezésben, a Cemwood termékek biztonságot és kellemes, élhető klímát biztosítanak. 

Termékek

Termékek

Kérdése van? Lépjen velünk kapcsolatba!

Padlórendszerek

Száraz esztrich

Felépítmények gipszrost lemezzel vagy forgácslappal

A CEMWOOD száraz töltőanyagok optimális alapot biztosítanak a száraz esztrichekhez és a faalapú forgácslapokhoz. A lapokhoz hasonlóan a CEMWOOD kiegyenlítő töltelékanyagok költséghatékonyak és időtakarékos módon használhatók. Nincs szükség a töltőanyag költséges tömörítésére. A forgácsok homogén fogazása kiváló pozícióstabilitást eredményez.

Ideális felújításokhoz, renoválásokhoz, régi szerkezetek modernizáláshoz, lakó- és középületekhez…..

Előnyei:
Nagyfokú hangszigetelő
Hőszigetelő
Fenntartható és újrahasznosítható
Beágyazható vezetékrendszerek
Ellenőrzött minőség
Energia- és költséghatékony
Javítja a helyiség klímáját

Alkalmazási lehetőségek


Copyright © 2019