info@adtectum.hu       +36 30 256 3762

Isolena Tulajdonságok

Tulajdonságok

Levegőtisztítás
A gyapjú eltávolítja a szennyező anyagokat a levegőből. A gyapjúban lévő keratin egy fehérje, ami nagyon magas koncentrációban képes felvenni a szennyező anyagokat valamint kellemetlen szagokat, és azokat ártalmatlan anyagokká alakítja át.

 Páraszabályozás
A gyapjú szabályozza a páratartalmat. A gyapjú saját súlyának egyharmadát képes nedvességben elnyelni anélkül, hogy elveszítené rendkívüli szigetelési tulajdonságait. Ennek oka a fehérje rost egyedi struktúrája. Ez a hidrofób hatás élethosszig tart.

 Hang- és tűzvédelem
A birkagyapjú maximális biztonságot nyújt a magas gyulladási pontjának köszönhetően. A gyapjú természetes rostjának öngyulladási hőmérséklete 560–600 °C, ez körülbelül kétszer olyan magas, mint a fa (270 °C). Esetleges tűz esetén nem hoz létre mérgező gázokat. Kiváló hangszigetelő.

 Megújuló építőanyag
A természetes birkagyapjú szigetelés előállításához szükséges állatállományt évente kétszer nyírják. Ez a speciális szigetelőanyag bármikor, a legnagyobb természetességgel visszakerülhet az ökológiai körforgásba.

 Ionic Protect ®
Az Ionic Protect® a legértékesebb találmány, amióta a gyapjút szigetelésként használják. Az EAD / CUAP szerint tesztelt, garantáltan biocid mentes. Az Isolena által kifejlesztett folyamat, mely a gyapjúszálak plazmaionos kezelését jelenti, Ionic Protect® néven került levédésre.

 

Copyright © 2019