info@adtectum.hu       +36 30 256 3762

Lemix vályoglap eleje

A világ legrégebbi építőanyaga legmodernebb formában

A vályog a természet ajándéka. Az emberek évezredek óta vályogból építkeztek, míg az ipari építőanyagok szinte teljesen háttérbe nem szorították. A Lemix® a vályogépítés előnyeit hozza vissza a 21. század könnyű és gyors szárazépítészetébe az első, iparilag előállított vályoglapok pontosságával és minőségével. A Lemix® egy modern vályoglap, mely éppúgy használható, mint a hagyományos, széles körben ismert gipszkarton. Ökológiai építőanyag, mely biológiailag lebomló és komposztálható.

Egészségesebb élet a Lemix®-szel

természetes nyersanyagokból áll,
télen hőt tárol, nyáron véd a felmelegedéstől,
hozzájárul a lakótér hőmérsékletének szabályozásához és a  kellemes lakóklímához,
szabályozza a levegő páratartalmát,
véd a penészgombák ellen,
átereszti a párát, ezért – megfelelő módon alkalmazva – vizesblokkokba is alkalmas,
semlegesíti a légszennyező anyagokat,
elnyeli a szagokat,
nagy sűrűsége miatt különösen jó hangszigetelő,
nincs károsanyag kibocsátása,
fenntartható, komposztálható és 100%-ban újrahasznosítható.

Lemix® – ennél egyszerűbben nem lehet

Különösen az idősebb épületekben a falfelület gyakran hullámos és egyenetlen, ami nedves vakolat használata esetén nagyban megnehezíti a munkát. Nem így van ez a Lemix®-szel. Itt nincs szükség drága kiegyenlítő rétegekre, mivel a fa lécváz alátétszerkezet nemcsak a vályoglemezek rögzítésére szolgál, hanem kompenzálja az egyenetlenségeket is.

Lemix® – kiválóan alkalmas beltéri szigetelőrendszer alkotóelemeként is

A beltéri szigetelés épületfizikailag nagyon kényes rendszer, de gyakran az egyedüli lehetőség a kívánt műszaki állapot elérésére. Megfelelő módon használva a vályog építőanyagok nagy tömege és nedvességszabályozó tulajdonságai ideálisan kiegészítik egymást a szigetelőanyagokkal. 

Szárazvakolatként is használható

A vályoglapok használhatók szárazvakolatként is. Sík felületre ragaszthatóak, amelyeknek száraznak, szilárdnak, pormentesnek és tisztának kell lennie. 


Copyright © 2019