info@adtectum.hu       +36 30 256 3762

Szolgáltatásaink

Bio szigetelési rendszerek és megoldások

STEICO gyártmányú természetes anyagú szigetelőanyagok és fa tartószerkezetek forgalmazásához (www.adtectum.hu) kapcsolódó mérnöki tanácsadás. Alkalmazástechnika, a tervezési és kivitelezési folyamat támogatása. Egészséges lakóterek, káros anyagoktól mentes, különleges épületfizikai tulajdonságú, természetes anyagokkal, felújításoknál és új építésnél egyaránt.

Befújt szigetelések kivitelezése

Társvállalkozásunk (www.adtectum.hu) X-floc EM440 típusú gépével vállaljuk befújt szigetelések kivitelezését. Magyarországon elsősorban a cellulóz (újrahasznosított papír) és ásványgyapot (üveggyapot, kőzetgyapot) befújása révén ismert a technológia. Számos más anyag is befújható (pl. lágy farost, ásványi- és EPS granulátumok, tűzvédelmi és számos – nálunk gyakorlatilag ismeretlen, de különleges műszaki megoldásokat lehetővé tevő – más anyag is). Mi leggyakrabban lágy farost (STEICOzell) és cellulóz szigeteléseket készítünk befújással.

Korszerű fa tartó- és tetőszerkezetek

A ma szokásos szigetelésvastagságok (25-30 cm) már kisebb családi házak, nyaralók esetén is bonyolult, nehézkes tetőszerkezeti megoldásokhoz vezetnek, ha a szokásos fűrészáru keresztmetszeti méretekben gondolkozik a tervező, építtető, kivitelező. Érdemes a rendelkezésre álló korszerű anyagokat (LVL, RRFA, KVH), szerkezeti elemeket (I-tartók, BBS) rendszerben gondolkozva alkalmazni. Projektől függően ez eredményezhet kedvezőbb költségszintet, más esetben elegánsabb, gyorsabban kivitelezhető műszaki megoldást, nagyobb fesztávolságokat.

Vasbeton szerkezetek építéstechnológiája

Nincs olyan építési feladat, ahol ne készülne vasbeton szerkezet: vasalás, beton, zsaluzat. A szerkezettervezés komplex folyamata választ ad a „mennyi és milyen anyagból?” kérdés túlnyomó részére. Amennyiben a „hogyan, mivel, kivel, milyen gyorsan, mennyiért, milyen minőségben?” kérdések bármelyikére nincs még válasza, én tudok segíteni. Lehetőleg már a tervezési fázis elején beszéljünk!

Látszóbeton és látványbeton

A mai építészet egyik meghatározó és szinte megkerülhetetlen „alappillére”. Hihetetlenül sokszínű, a szó eredeti és átvitt értelmében egyaránt. A tervezésfilozófiai kérdésektől a kivitelezés legkisebb részleteiig, a mikroléptékű kertépítési elemektől a hightech épületekig, építményekig terjedő szakmai terület. Tapasztalatommal építéstechnológiai kérdésekben, beton- és zsalutechnológiában tudok segíteni, a tervezési fázistól a végső megvalósulásig.

Felelős műszaki vezetés

Ingatlan szakértés, mérnöki tanácsadás

Vásárlás előtti tanácsadás, állapot felmérés és átalakítási, átépítési és fejlesztési lehetőségek feltárása.

Kivitelezések mérnöki felügyelete

Kivitelezések menedzsmentje


Copyright © 2019